نخبه کارگر بسیجی موفق به ثبت سه اختراع در زمینه صنعت غذا شد
نخبه کارگر بسیجی اداره استاندارد آستارا موفق به ثبت سه اختراع استخراج الکل از سیب زمینی، برنج غنی شده و برنج با درصد آمیلوز پایین شد.
خانم سپیده ساسانیان، دارای دو مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و کارشناسی ارشد صنایع غذایی، و نخبه برتر بسیجی در گفتگو با خبرنگار سازمان بسیج کارگری کشور با اشاره به ثبت اختراع استخراج الکل از سیب زمینی، ثبت اختراع برنج غنی شده و ثبت اختراع برنج با درصد آمیلوز پایین، گفت: میزان درصد الکل در سیب زمینی به میزان قند موجود در آن بستگی دارد که وی توانسته با استخراج الکل از نوعی سیبزمینی، 12درصد الکل بیشتر و با کیفیت بالاتر استخراج نماید. وی همچنین دربارهی برنج با امیلوز پایین افزود: این برنج با 25 درصد قند کمتر، برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.
وی در زمینه تولید برنج غنی شده با آهن و اسیدفولیک و ویتامینهای گروه ب، افزود: این اختراع که یک نمونه کاربردی است، برای عموم و به خصوص شاغلین کاربرد زیادی دارد؛ چراکه فقط به 5 دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد. این مسأله موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و آب میشود. در این برنج، مواد غنی شدهای وجود دارد که ریزمغذیهای مورد نیاز بدن تأمین شده و برای افراد مبتلا به فقر آهن بسیار مفید است. همچنین ظاهر مجلسی برنج موجب میشود که از نمونههای مشابه آرسنیکی خارجی، بسیار بهتر باشد.
ساسانیان با بیان اینکه سرمایهگذاری روی انرژیهای بالقوه داخلی موجب کارآفرینی، قطع وابستگی، جلوگیری از خروج ارز و پویایی صنعت و تولید میشود عنوان کرد: ما بر روی برنج داخلی این تغییرات را انجام دادهایم تا تولیدکنندگان به کاشت و تولید بیشتر داخلی ترغیب شوند.
این کارگر نخبه، تاکنون دو مقاله در کنگرههای بینالمللی و مقالاتی در نشریات و همایشهای داخلی داشته و در همایشهای بسیج در سال 91 و 92 به خاطر این اختراعات، موفق به دریافت جوایزی شده است.